Tijdens de zomemaanden juni, juli en augustus sluiten we om 17u!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Mijn favoriete hulpmiddeltjes

 • Geplaatst op
 • Door Michèle
 • 0
Mijn favoriete hulpmiddeltjes

Het juiste materiaal kan iets zoveel makkelijker maken!
Ik leg uit welke hulpmiddeltjes mijn favorieten zijn om het naaien leuker te maken.

'Goe materiaal is den helft van 't werk'
Hoorde ik wel vaker... en eerlijk gezegd, is dat wel zo. 

Onze tijd is kostbaar en als we kunnen vermijden van te moeten losdoen, extra te tekenen,... kunnen we dat enkel maar toejuichen. Ik verklap je graag mijn favoriete hulpmiddeltjes: 

 • magneetjes voor je schaar:
  In het begin dat ik begon te naaien, tekende ik overal mijn naadwaarde bij aan. Dat zorgde er voor dat ik soms heel lang bezig was aan het maken van mijn patroon. 
  Sinds ik magneetjes gebruik, scheelt dat een stuk in tijd. 

  Magneetjes voor je schaar dus. Deze mini magneetjes van 0.5 cm plaats je op het blad van je schaar. Wil je bv. 1 cm naad bij knippen? Dan zet je twee magneetjes op je schaar. 
  In plaats van met het blad van je schaar de lijn te volgen, richt je je nu op het magneetje. Zo knip je juist een centimeter naast de lijn. 
  Ik gebruik dit wel meestal op mijn papierschaar, voor het uitknippen van mijn papieren patroon. Dat knipt toch net iets nauwkeuriger dan in de stof. Stof durft namelijk wel nog eens te verschuiven als je hem niet helemaal op de rand kan spelden. 

 • Fixeergewichtjes: 
  Opnieuw voor het maken van mijn patroon... ik plaats de gewichtjes verdeeld over het patroondeel, zodat het patroonpapier netjes op z'n plaats blijft tijdens het overtekenen. 

 • Omkeerhaak voor tunnels:
  Hoé lang kan je sukkelen wanneer je een tunneltje moet keren? Inderdaad, lang. Met deze omkeerhaak is dat in een wip geklaard. 
  Je duwt de haak helemaal door de tunnel, en op het einde 'haak' je deze vast in de stof. 
  Dan trek je deze terug naar je toe en de stof komt gewoon mee. 
  Wel even goed op z'n plek houden zodat je de haak niet kwijtspeelt halverwege je tunnel, maar meestal doet dit goed z'n werk. 

 • En last but not least: mijn zoommaatje:
  Heel handig klein ding om niet telkens met je lintmeter te moeten meten. Die hangt dan vaak onhandig in de weg. Op dit kleine latje staan stukjes van bv. 1 cm, 2 cm, enz. uitgesneden, zodat je dit makkelijk met 1 hand op je stof kan houden. 
  Kies wel voor een metalen latje ipv plastic want je gebruikt dit meestal om bv. zomen in te strijken en je plastic latje zou wel eens snel kunnen smelten als je strijkijzer te dicht in de buurt komt. 

Deze hulpmiddeltjes in combinatie met een scherpe stofschaar en een goeie machine maken echt een verschil. En één tip die misschien nog wel de beste les is die ik de afgelopen jaren heb geleerd: 'rap,rap'.. da marcheert ni hè?:-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onze website gebruikt cookies, is dat ok? Manage cookies